Vil du fengsle oss, Raymond?

[ingress]Sjansen til å sikre fortsatt gullstandard på Oslos BPA er nå. Hvis ikke vil funksjonshemmede i Oslo bruke sin siste mulighet til å gå til stemmelokalet, til å vrake Arbeiderparitet.[/ingress]

Oppdatering 9. september: Helsebyråden trekker BPA-utlysningen tilbake (lenke).

Vi har hørt ord som skal berolige, senest fra helsebyråd Robert Steen. Han lovet i muntlig spørretime onsdag at BPA i Oslo ikke skal bli noe dårligere enn den gullstandarden den har i dag; den skal heller bli enda bedre.

Vi tror ham ikke hvis han ikke handler nå.

Troverdigheten til Oslos politiske ledelse rakner.

Hvis rammeavtalen for BPA ikke blir trukket tilbake, kan mandagens valg være det siste valget der funksjonshemmede i Oslo har friheten til å oppsøke stemmelokalet. Den muligheten bør de bruke til å vrake Arbeiderpartiet, som bryter valgløfter allerede før valget.

Arbeiderpartiet skriver i sitt valgprogram om å sikre BPA som et likestillingsverktøy. I Oslo er Raymond Johansen byrådsleder nettopp fra Arbeiderpartiet, og han har så langt ikke vist handlekraft for å berge BPA i sin egen by.

Situasjonen er at funksjonshemmede i Oslo risikerer å bli bundet til hjemmet sitt, og til å ikke bestemme selv hva vi skal assisteres med eller hvem som skal assistere oss. Dette kan skje hvis ikke politikerne vedtar følgende:

«Rammeavtalen for BPA i Oslo trekkes tilbake.»

Det er altså ett vedtak som skiller mellom full tillit og null tillit til Arbeiderpartiet – fordi akkurat det samme vedtaket skiller et fritt liv og et innestengt liv for Oslos funksjonshemmede.

Les mer

«Slik vil Oslo bryte funksjonshemmedes rettigheter»

«Dette er feil ved Oslos rammeavtale for BPA»

«Vær med å kjempe for BPA i Oslo»

«Ta Ulobas valgomat»