Kompetansetimen
1. jun

Kompetansetimen for assistenter – Rettigheter og plikter ved ferie og sykdom

Kjære assistent! Hva gjør du som arbeidstager når du blir syk? Hvordan fungerer egentlig dette med egenmelding, hvordan registreres sykefraværet og hvorfor er det viktig å registrere riktig mengde ferie til riktig tid? Plikter og rettigheter går hånd i hånd – vi forklarer hvordan du oppnår dine rettigheter gjennom å oppfylle dine plikter på en […]
"Likestillingsbrølet" i hvit tekst på rød bakgrunn. et likhetstegn og to utropstegn danner et visuelt element i midten.
9. jun

Likestillingsbrølet 2023!

Likestillingsbrølet er et seminar om funksjonshemmedes likestilling, der vi inviterer til informasjon, samtaler og debatt. Brølet er en del av Independent Living-festivalen.

I år har seminaret temaet «Mitt liv – mitt valg» og foregår på Ulobas hovedkvarter i Drammen; Independent Living-huset.  

I årets brøl setter vi fokus på funksjonshemmedes menneskerettigheter gjennom FN-konvensjonen for funksjonshemmede (CRPD). Vi vil ta for oss de to viktige temaene; beslutningsstøtte og borgerstyrt personlig assistanse (BPA).     
I den første bolken av seminaret skal vi få høre om funn fra prosjektet beslutningsstøtteråd og høre fra prosjektdeltakerne om hvordan beslutningsstøtteråd fungerte for dem.  

I den andre bolken ser vi på hvordan BPA fungerer i kommunalforvaltning. Vi inviterer politikerne til debatt for å svare ut hvordan de vil løse de massive utfordringene vi står ovenfor. 

Aktuelle politiske hendelser som belyses under året brøl: 
– CRPD: Halvveis i løpet med ekspertutredningen 
– Beslutningsstøtte: Endringer av vergemålsloven 
– BPA: Det er kommunevalg til høsten, og regjeringen arbeider med endringer

En banner for Independent Living-festivalen 2023 med ruter for hvert delarrangement. Plakaten er tegnet i sterke farger.
9. jun-10. jun

Independent Living-festivalen 2023

I år foregår Independent Living-festivalen både i Drammen og Oslo. Det er også mulig å delta digitalt. I 2023 arrangerer vi festivalen 9. og 10. juni. Da feirer vi mangfoldet og retten til et selvstendig liv, samtidig som vi protesterer mot diskrimineringen som samfunnet utsetter oss funksjonshemmede for. Under festivalen kan alle som vil, delta […]
På rød bakgrunn er en bøtte med popkorn avbildet. Opp av bøtta kommer det en knyttneve så popkornet flyr. Foran bøtta er et gult banner med påskriften "Popcorn og paroler!"
9. jun

Popcorn og paroler 2023

I juni hvert år arrangerer vi Independent Living-festivalen – to dager med fest og protest! 

Dette er eventet for Popcorn og paroler som foregår på Ulobas hovedkvarter i Drammen; Independent Living-huset. 

Independent Living-festivalen foregår i Drammen og i Oslo, men det er også mulig å delta digitalt. I 2023 arrangerer vi festivalen 9. og 10. juni.
Da feirer vi mangfoldet og retten til et selvstendig liv, samtidig som vi protesterer mot diskrimineringen som samfunnet utsetter oss funksjonshemmede for.
Under festivalen kan alle som vil, delta på seminar, parade og fest.
Mer informasjon kommer når arrangementet nærmer seg.

10. jun

MiniStolt 2023

MiniStolt er en del av Independent Living-festivalen og er helt nytt av året! MiniStolt er barnas egen del av festivalen.

Kom til Universitetsplassen klokken 11:00. Der møter du selebre gjester som Fantorangen, Sally fra NRK Super og klovnene i Plutselig Sirkus. Korps United kommer også! 

I MiniStolt-boden kan barna få egen t-skjorte, button og armbånd. 
På SALT Art & Music vil det være et eget MiniStolt-bord med ulike aktiviteter for de minste. Plutselig Sirkus vil også holde et lite sirkuskurs. 
Grunnen til at det ikke er oppgitt et spesifikt sted for MiniStolt er at MiniStolt følger festivalen denne dagen; først på Universitetsplassen, i Stolthetsparaden ned Karl Johan og på Salt.

Program for MiniStolt 10. juni (omtrentlige tider): 
11:00 – 12:00 – Universitetsplassen – Sirkusmingling, NRK Super, Sally og Mathias, t-skjorter, armbånd og tatoveringer til de minste.
11:30 – 12:00 – Universitetsplassen – BliMe-dans.
12:00 – 12:30 – Gå med Fantorangen i Stolthetsparaden fra Universitetsplassen til Jernbanetorget.
14:00 – 14:30 – SALT – Minisirkus og klovnekurs.
14:00 – 17:00 – SALT – barnekunstbord.
14:00 – 17:00 – Båtturer med båten Arnøy, båten kjører kontinuerlig fra Langkaia. 

Lydløse brøl
Har du barn som ikke liker støy? Se etter plakaten «Lydløse brøl» på Universitetsplassen og i paraden. Der prøver vi å holde støynivået nede. 

På gul bakgrunn er det bilde av en rød ropert med blå linjer. Ut av roperten kommer et stort, svart utropstegn og under står tittelen "Stolthetsparaden".
10. jun

Stolthetsparaden 2023

Påmelding til Stolthetsparaden for organisasjoner, lag, foreninger og kommersielle aktører Husk at for å delta i Stolthetsparaden trenger du ikke, som privatperson, å melde deg på – bare møte opp.  Organisasjoner, lag og foreninger må melde seg på Stolthetparaden: Påmelding…

"Stolt natt" i hvit skrift på svart bakgrunn, med utropstegn formet som stjerner.
10. jun

Stolt natt 2023

I juni hvert år arrangerer vi Independent Living-festivalen – to dager med fest og protest! 

Dette er eventet for Stolt natt som foregår på Salt i Oslo. Festen varer utover natten. 

Independent Living-festivalen foregår i Drammen og i Oslo, men det er også mulig å delta digitalt. I 2023 arrangerer vi festivalen 9. og 10. juni.
Da feirer vi mangfoldet og retten til et selvstendig liv, samtidig som vi protesterer mot diskrimineringen som samfunnet utsetter oss funksjonshemmede for.
Under festivalen kan alle som vil, delta på seminar, parade og fest.
Mer informasjon kommer når arrangementet nærmer seg.

12. jun

Førstehjelpskurs – 12.juni

Uloba Independent Living Norge arrangerer gratis førstehjelpskurs i regi av Røde Kors. Sted: Scandic Hell Værnes Kurset holdes fra kl. 17.00 til kl. 21.00 med enkel servering kl. 19.00. Det er begrenset antall plasser pr. kurs, og vi tar derfor forbehold om plass ved påmelding. Vær oppmerksom på at det er bindene påmelding. Viktig at du […]
13. jun-14. jun

Arbeidslederkurs trinn 1 – 13.-14.juni

Dette er et kurs for deg som nylig har fått ansatt assistenter og er ny i rollen som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba. Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 1 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling. Blant annet vil det bli fokusert […]
15. jun-16. jun

Arbeidslederkurs trinn 2 – 15.-16.juni

Dette er et kurs for deg som har ledet ordningen en stund og ønsker å videreutvikle kunnskapen din som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba. Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 2 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling.  Blant annet vil det bli […]