Vær med å kjempe for BPA i Oslo

[ingress]Oslos BPA står på spill. Det er flere måter du kan bidra til å forhindre det. Nå er alles innsats viktig![/ingress]

Oppdatering 9. september: Helsebyråden trekker BPA-utlysningen tilbake (lenke).

Du kan selv ta kontakt med politikerne i Oslo bystyre, for å få dem til å kreve at rammeavtalen for BPA i Oslo stoppes. Her er kontaktinformasjon til bystyremedlemmene (lenke).

Du kan også tipse journalister om BPA-rammeavtalen som må stoppes, eller skrive leserinnlegg til avisene. Nedenfor finner du adresser til flere Oslo-redaksjoner.

Her er noe av det som politikerne og media trenger å få vite

Vi mister muligheten til å bestemme selv hva vi skal assisteres med. Kommunen krever at assistansen dekker nøyaktig det som står i vedtaket. Dermed mister vi fleksibiliteten til å bruke assistansen til slike ting som å være barnevakt for nieser eller dra på tur med gjengen, rett og slett fordi det ikke står i vedtaket.

Kommunen vil ha dokumentasjon på hva assistansen brukes til. Med andre ord vil kommunen at assistent eller arbeidsleder skal journalføre hva de gjør i en assistanseordning til daglig.

Vi mister muligheten til å bestemme hvem som skal assistere oss. Kommunen skriver at vi skal «rekruttere og medvirke ved valg av assistenter», men vi ser en klar forventning i rammeavtalen om at BPA-tilretteleggerne skal ha en pool av heltidsansatte assistenter som ikke nødvendigvis har de egenskapene hver enkelt av oss trenger hos en assistent.

Kommunen åpner også for å overprøve våre egne vurderinger av kompetansen assistentene må ha. En personlig assistent skal kunne gjøre de tingene som funksjonsnedsettelsen eller samfunnsskapte barrierer hindrer oss i å gjøre selv. Dette er ingen helseoppgave. Likevel risikerer vi at kommunen krever helsefaglig kompetanse hos assistentene.

Ta kontakt med media

Her er adresser og telefonnumre til ulike Oslo-redaksjoner:

Aftenposten

Epostadresse for tips: 2286@aftenposten.no

Epostadresse for leserinnlegg: debatt@aftenposten.no

Telefon: 22 86 30 00

Avisa Oslo

Epostadresse: tips@ao.no

Lenke til skjema for debattinnlegg

Telefon: 22 30 80 00

Dagsavisen:

Epostadresse for tips: tips@dagsavisen.no

Epostadresse for leserinnlegg: debatt@dagsavisen.no

Telefon: 22 99 80 00

NRK Oslo og Viken

Epostadresse: osloogviken@nrk.no

Telefon: 22 80 82 50

Les mer

«Slik vil Oslo bryte funksjonshemmedes rettigheter»

«Dette er feil ved Oslos rammeavtale for BPA»

«Borgen må redde Oslos BPA»

«Ta Ulobas valgomat»