Uloba Independent Living

Uloba er den største tilretteleggeren av Borgerstyrt personlig assistanse (BPA) i Norge. Vi er en pådriver for å sikre at vi funksjonshemmede får den hverdagen vi selv ønsker.

Menneskerettighetene skal gjelde alle!

 Vi mener at CRPD må inn i menneskrettsloven nå – det er ingen vei utenom! Hva mener du?

Independent Living-festivalen 7. og 8. juni!

Velkommen til fest og protest!

Uloba er en Independent Living-organisasjon.

Independent Living handler om å sikre funksjonshemmedes rett og mulighet til å ha kontroll over sitt eget liv, til å gjøre egne valg, treffe selvstendige beslutninger og delta på alle samfunnets arenaer. 

(1) Ingeborg sitter i sin rullestol inne i en stor blå boks. Hun har på seg en rosa tyllkjole. I boksen er det globus og mange bøker.
2000
Uloba har 2000 medlemmer.
111
Vi har 111 årsverk i administrasjonen.
7000
Cirka 7000 er assistenter i Uloba.

Aktuelle saker

NFU-konferansen 2024. Ekspertutvalget har sagt sitt – hva nå?

Uloba deltok aktivt på NFU-konferansen 15. mars, med ti deltakere, inkludert Martine Eliassen og Elin Rise, som stod på scenen. Temaet for konferansen var “Ekspertutvalget har sagt sitt – hva nå?”. Statssekretær Even Alexander Hagen oppfordret organisasjoner til å komme med høringssvar på ekspertutvalgets rapport om CRPD inn i norsk menneskerettslov. Kjetil Mujezinovic Larsen, en av ekspertene i utvalget, oppsummerte rapporten og påpekte at CRPD allerede begrenser kommunenes selvstyre, med håp om synlighet i rettsanvendelse og lovgivning.

Ønsker du å by på deg selv og dine erfaringer? 

Arbeidsgiver  Uloba – Independent Living Norge SA  Stillingstittel  Kompetanserådgiver   Frist  01.04.2024  Ansettelsesform  Fast  Har du erfaring med å lede din egen BPA-ordning? Brenner du for å bruke din kunnskap og kompetanse på en måte som kommer andre arbeidsledere i Uloba…

Er Ap fortsatt et likestillingsparti?

Dette innlegget ble først publisert i Dagsavisen.  Alle som har sett NRKs «Makta», vet at Ap var selveste likestillingspartiet i Norge. Nå er det historie – eller er det bare sånn at likestilling ikke gjelder for funksjonshemmede?  Assistansen til funksjonshemmede…