Borgen må redde Oslos BPA

[ingress]Uten politisk innblanding forsøker Velferdsetaten å sette funksjonshemmedes likestilling kraftig tilbake i Oslo, gjennom den nye konsesjonsutlysningen for BPA.[/ingress]

Oppdatering 9. september: Helsebyråden trekker BPA-utlysningen tilbake (lenke).

Nå er det viktig at Oslos ordfører Marianne Borgen stopper konsesjonsutlysningen for BPA i kommunen.

  • Konsesjonsutlysningen fratar funksjonshemmede muligheten til å definere hvordan vi skal bruke assistansen.
  • Konsesjonsutlysningen stiller krav til assistenters fagkompetanse, på tvers av hvilke egenskaper hver enkelt av oss etterspør hos våre assistenter.
  • Definisjonsmakten over vår hverdag og vår tilværelse flyttes bort fra oss funksjonshemmede selv.

Les konsesjonsutlysningen her (ekstern lenke).

– Funksjonshemmede i Oslo anses ikke som likestilte mennesker. BPA skal gjøre det mulig for oss å leve et likestilt liv, men her har vi et dokument som viser at for Oslo kommune er vi helseobjekter, sier generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm i Uloba – Independent Living Norge.

Borgerstyrt personlig assistanse (BPA) er ment å gi oss funksjonshemmede likestilling, ved at vi bruker assistansen til å leve det livet vi vil, på lik linje med alle andre. Vi bestemmer selv hvem som skal assistere oss, hva vi skal assisteres med og når og hvor vi skal ha assistanse.

– Vi finner ikke spor av denne intensjonen og disse prinsippene i beskrivelsen fra Velferdsetaten i Oslo kommune.I tillegg setter kommunen lokaldemokratiske prinsipper til side for denne prosessen med å erstatte et likestillingsverktøy med en helseordning, sier Vibeke Marøy Melstrøm.

Les mer

«Slik vil Oslo bryte funksjonshemmedes rettigheter»

«Dette er feil ved Oslos rammeavtale for BPA»

«Vær med å kjempe for BPA i Oslo»

«Ta Ulobas valgomat»