BPA bidrar til at jeg kan ha sommerferie med sønnen min

Komiker Sebastian Tjørstad (37) irriterer seg over dem som ikke ser BPA som en ressurs, både for dem som jobber som personlige assistenter, og dem som får assistansen.

Hva er ditt beste sommerminne? 

Det må være som barn, da jeg satt i en blåbæreng på besøk hos tanta mi på Nordmøre uten mamma og pappa. Jeg badet i iskaldt vann og fikk mye friere tøyler enn jeg ville fått i Oslo. Det er et veldig nært minne.

Hvilke tre bøker anbefaler du folk å ta med seg på ferie?  

Alle Isabelle Allende-bøker, egentlig. Og hvis man er mellom 13 og 16 kan jeg anbefale masse Nick Hornby. Men den beste sommerboka er Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug.

Bokomslaget til Gert Nygårdshaugs "Mengele Zoo".

Hvilken musikk skal du høre på i sommer?  

Afrobeat. Bare masse Afrobeat.

Hva irriterer deg mest i likestillingskampen for funksjonshemmede om dagen?    

At det er ulike rettigheter etter hvilken kommune og bydel du bor i. Det er litt som at det skulle være greit å være utlending i noen kommuner, men ikke i andre. Og den som ikke ser at BPA er en stor ressurs, både for dem som jobber som assistenter og dem som får assistansen, er ikke noen fan av velferdssamfunnet.

Hva legger du i «stolt, sterk, synlig»?   

At man tør å være seg selv og si hva man mener, og si det høyt uten å være redd for hva andre skal mene om det.

Hvilken politiker håper du at får svidd grillpølsene i sommer, og hvilken fortjener eventuelt den største softisen? 

Bent Høie(H) fortjener alltid svidde grillpølser. Jeg har sittet personlig og hørt ham love at funksjonshemmedes rettigheter skal bli en kampsak for ham, og så har det ikke skjedd noen ting. Han fortjener nesten å sette pølsa i halsen. Lederen i rødt, Bjørnar Moxnes, fortjener softisen. Han er vaktbikkja på Stortinget.

Stand up-komikerne Sebastian Tjørstad og Dora Thorhallsdottir ledet årets digitale utgave av Stolt natt. På bildet sitter de på settet på Verket Scene i Moss og leser konsentrert på replikkortene som Thorhallsdottir har i hendene. Hun har lang kjole med paisley-aktig mønster, blondt halvlangt hår i bob-frisyre og han har hvit, kortermet skjorte, olabukse, briller og kortklippet hår. Settet rundt dem er mørkeblått, og det står megafoner som har paroler og slagord festet til seg på små kort, på et bord i forgrunnen. og
Sebastian Tjørstad og Dora Thorhallsdottir ledet årets digitale utgave av Stolt natt. Foto: Finn Ståle Felberg

Du får oppgaven med å legge opp partilederdebatt i høst, hvilke temaer ville du valgt?   

Temaet ville vært «Hvorfor er vi politikere?». Jeg tror det hadde vært interessant å se hvilke personlige grunner som ligger bak de som sitter i de politiske vervene i regjeringen og på Stortinget. Og jeg lurer på hvor mange som ville blitt politikere hvis man ikke kunne gå inn i privat sektor og bli der i femten år etter at man hadde sittet på Stortinget.

Hva er den beste sommermiddagen?

Det er sjømatbuffet. Med reker krabber, blåskjell og mye annet godt.

Hvordan bidrar BPA til en god sommer? 

Ved at jeg får lov til å ha sønnen min som jeg vil, kan disponere sommeren ut fra mine egne behov, om det er jobb, kjæresteliv eller familieliv.

Les flere av Ulobas sommerintervjuer: 
Johannes Ramstad Finnanger(lenke)

Jørgen Foss(lenke)

Karin Andersen(lenke)

Nicholas Wilkinson(lenke)