Forventer mer av norsk likestillingspolitikk

[ingress]Kommunene må ikke kødde til BPA-ordningene, sier Jørgen Foss i sommerpraten med Uloba. [/ingress]

Hva er ditt beste sommerminne?

– Jeg elsker å reise!!! Tror det må være en av interrail-turene jeg har hatt! Det å reise rundt med tog i Europa, uten å ha planlagt alt for mye og ikke helt vite hvor ferden går! Jeg elsker det! Helst til kriker og kroker jeg ikke visste fantes! Så må jeg nevne turen til San Francisco. FOR EN BY!!! Folka, miljøet, opplevelsene! Wow!

Hvilke tre bøker anbefaler du folk å ta med seg på ferie?

– Jeg hører mest på lydbok, jeg er ikke noe veldig god til å sette meg ned å lese. Men en lydbok kan jeg ha på hvor og når som helst! Jeg er veldig glad i serien til Jan Mehlum om Svend Foyn. Elsker humoren i krimbøkene hans! Så er jeg helt betatt av bøkene til Jussi Adler Olsen om avdeling Q! Anbefales! Du skjønner kanskje at det går mest i krim, så da kan jeg avslutte med bøkene om Varg Veum! Jeg elsker det!!!

Cover til boka Lang tids reise

Hvilken musikk skal du høre på i sommer?

– Jeg skal garantert høre på sommermusikk som Di Derre, Trang Fødsel, deLillos, CC-Cowboys! Så hører jeg mye på podkast om dagen! Elsker det!

Hva irriterer deg mest i likestillingskampen for funksjonshemmede om dagen?

– Hvorfor har vi ikke kommet lenger!!!! Norge vi lever i 2021, jeg forventer mer av oss! Nå må vi våkne i felleskap og solidaritet for oss sjæl som nasjon!

Hva legger du i «stolt, sterk, synlig»?

– For meg er stolt, sterk og synlig viktige verdier i arbeidet for likestilling av alle mennesker! I min jobb i Handikapforbundet mener jeg at vi hele tiden skal være stolte av dem vi er, sterke fordi vi står sammen og synlige fordi budskapet er så viktig!

Jørgen Foss i bar overkropp på badestrand

Hvilken politiker håper du at får svidd grillpølsene i sommer – og hvilken fortjener eventuelt den største softisen?

– Haha! Her er jeg kanskje litt partisk, ettersom jeg er folkevalgt for AP. Så jeg syntes kanskje Jonas (Gahr Støre, red.anm.) burde fått softis for å ha snudd partiet til å stemme for CRPD. Så kan Robstad og Listhaug få dele en svidd pølsesnabb, hehe!

Du får oppgaven med å legge opp partilederdebatt i høst, hvilke temaer ville du valgt?

– Jeg ville hatt fokus på utenforskap og verdier! Vi snakker altfor lite om det som legger grunnen for politikken. Det er altfor enkelt å snakke om enkeltsaker hele tiden!

Hva er den beste sommermiddagen?

– Jeg må ha jordbær til dessert! Og kjøtt på grillen! Gjerne noe som er røkt! Så elsker jeg grilla maiskolbe!

Hvordan bidrar BPA til en god sommer?

– Jeg vet at rundt om i landet er det mange fantastiske assistenter som skal gjøre en viktig innsats som borgerstyrte assistenter i hele sommer! Jeg håper at mine folkevalgte kollegaer rundt om i landet har lagt til rette og at ikke kommunene kødder det til, men sørger for at BPA-ordningen er det likestillingsverktøyet det skal være, i hele sommer!

 

Hvis du har lyst til å høre på podkast i sommer, akkurat som Jørgen Foss, anbefaler vi Ulobas podkast Selvsagt (lenke).