Stolthetsparaden går der du er

[ingress]I år satser vi på en rekordlang stolthetsparade, som du både kan se og delta i uansett hvor du befinner deg! Her ser du hvordan en digital parade-deltaker ser ut.[/ingress]

Stolthetsparaden er en årlig mønstring av funksjonshemmede for likestilling og mot diskriminering. Under mottoet «Stolt, sterk, synlig» kjemper vi for våre menneskerettigheter.

Når pandemien hindrer oss i å samles til parade i Oslo sentrum, åpner det seg en mulighet til å gjøre paraden verdensomspennende og invitere absolutt alle med i likestillingskampen. Det gjør vi med en digital parade, der deltakere kan velge en avatar til å representere dem i paraden.

Hvordan en avatar i en stolthetsparade ser ut, ser du på bildet i denne artikkelen. Det er Anette Moi som har tegnet avatarene. Og her ser du også hvordan du kan bli med i paraden, når vi lanserer paradenettsiden 1. juni:

For selv om paradedagen er lørdag 5. juni, kan du «ta oppstilling», finne din plass og parole, fra 1. juni.

Og du – bli med å utforme gode paroler sammen med oss! Torsdag 27. mai arrangerer vi digitalt paroleverksted på kvelden. Les om paroleverkstedet her (lenke).

Stolhetsparaden er en del av Independent Living-festivalen. Hele Independent Living-festivalen vil foregå på en nettside som vi lanserer noen dager før festivalstart.

Les mer om Independent Living-festivalen her (lenke).