Valgomat for funksjonshemmedes rettigheter

[ingress]Ulobas valgomat viser hvilke partier som best sikrer funksjonshemmedes rettigheter.[/ingress]

Vi gir velgerne en oversikt over hvilke politikere som er villige til å ta funksjonshemmedes rettigheter inn i norsk lov, og hvordan de vil sikre oss den assistansen vi trenger for å leve som alle andre.

For oss er dette vesentlige spørsmål foran stortingsvalget i september. Alle som er opptatt av en stortingssammensetning som styrker assistanseordninger og gir våre rettigheter samme status som andres, vil ha nytte av å ta Ulobas valgomat.

Ta valgomaten her (lenke).

– Vi trenger å løfte frem funksjonshemmedes situasjon som valgkamptema, og vi tror valgomaten kan tilføre viktige nyanser når folk skal finne riktig parti å stemme på, sier generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm i Uloba.

– De politiske spørsmålene vi har konsentrert oss om i vår valgomat, handler kort og godt om funksjonshemmedes mulighet til å leve det livet vi vil, akkurat som andre, legger hun til.

Sakene som hun refererer til, er hvordan Borgerstyrt personlig assistanse (BPA) skal bli et reelt likestillingsverktøy, og om FN-konvensjonen for funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) skal inn i norsk lovverk. Begge sakene blir aktuelle i kommende stortingsperiode. Den offentlige utredningen om BPA er noe som den kommende regjering får overrakt i desember, som grunnlag for ny lovgivning for funksjonshemmedes assistanseordninger.

Derfor er det viktig at vi alle bruker stemmeretten vår den 13. september. Godt valg!