Stoltere, sterkere, synligere

Stolthetsparaden og Independent Living-festivalen samler flere, og budskapet når også bredere ut.

Over 500 gikk i Stolthetsparaden 18. juni, og 275 så paraden på nettet. Blant deltakerne var flere andre organisasjoner og politiske partier, og mange av dem har også presentert seg som stolte, sterke og synlige i sosiale medier denne helga.

Slik er de med og synliggjør budskapet vårt om at funksjonshemmede trenger likestilling. Vi krever det NÅ, blant annet gjennom at funksjonshemmedes egen FN-konvensjon blir tatt inn i menneskerettighetsloven og ved at vi får bedre BPA.

Lenke til BPA-oppropet

Fagdirektør Eli Knøsen minnet i sin appell om hvor viktig det er at vi alle kjemper for rettighetene våre:

– Ingen reelle rettigheter, absolutt ingen, har gjennom tidene blitt til ved at de er blitt gitt.  Hver eneste bokstav av en rettighetstekst har gjennom alle tider blitt til gjennom kamp, og blitt tatt fra en privilegert og motstrebende majoritet.

Og andre kan ikke føre kampen for oss, for som Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm sa:

– DU må si ifra, – for det er deg det angår. VI må si ifra, for det er vårt felles ansvar. Det er våre menneskerettigheter som står på spill. Det er vår mulighet til å leve i frihet og med full likestilling som skal avgjøres.

Hør utdrag av Vibeke Marøy Melstrøms appell:

Flere politikere holdt også appeller under Stolthetsparaden. Her kan du høre utdrag av Marianne Borgens åpningstale, Erna Solbergs appell og Geir Lippestads appell:

Oslos ordfører Marianne Borgen.
Høyre-leder Erna Solberg.
Sentrums partileder Geir Lippestad.

Se festivaldeltakernes Instagram-bilder:

[instagram-feed type=”hashtag” hashtag=”#stolt2022″]