Funksjonshemmedes vei til en vanlig hverdag

Det mange av oss funksjonshemmede trenger for å kunne leve et helt vanlig liv og gjøre det samme som alle andre, er personlig assistanse. Hør podkastserien om assistanseordningen som heter BPA og om den viktige kampen som nå foregår for at BPA skal bli bedre.

 • 1. episode:

  Fordelene med BPA

  Funksjonshemmede med assistansebehov kan få assistanse som vi selv leder ut fra de behovene hver enkelt av oss har i hverdagen. Hør om fordelene med BPA.

 • 2. episode:

  Barn med BPA

  Hør Linn Andresen fortelle om sin datter Mari, som har med seg assistenter på håndballtrening, el-innebandy, badeland og matlaging.

 • 3. episode:

  Når assistansen ikke funker

  Dessverre forvalter mange kommuner BPA feil, slik at vi likevel ikke får den friheten som assistansen skal gi.

 • 4. episode:

  Når assistansen ikke funker (2)

  Mange funksjonshemmede får dessverre avslag når de søker om Borgerstyrt personlig assistanse, BPA, fordi kommunen ikke tar utgangspunkt i intensjonen med BPA. Dermed mister mange muligheten til å utdanne seg, jobbe, ta seg av barna sine på vanlig måte.

 • 5. episode:

  Slik kan BPA bli bedre

  Politikerne har innsett at BPA ikke funker. Derfor satte de ned et utvalg som skulle gi anbefalinger om fremtidens BPA. Hør hva de funksjonshemmede representantene i utvalget har anbefalt politikerne.

 • 6. episode

  Bli med å sikre bedre assistanse

  Akkurat nå kan også vi påvirke politikerne i vårens viktigste kamp, ved at hver enkelt av oss stiller oss bak funksjonshemmedes anbefalinger om fremtidens BPA.