31. jan

Skrivekurs for BPA-søknader og -klager

Nytt år – nye muligheter!
Ønsker du å søke om BPA, eller søke om flere timer?
Har du fått avslag og ønsker å klage?
Du er herved invitert til skrivekurs for BPA-søknad og -klager!
Vi holder til på Independent Living-huset, fra 18:00-20:00 på møterom Sylling, og det blir enkel matservering til dere som møter fysisk.
Du kan også delta digitalt på Teams dersom du ønsker det (lenke)

Har du spørsmål du ønsker å drøfte personlig eller passer ikke den oppsatte tiden? Bare send oss en e-post, så finner vi tid. Vi er også tilgjengelig i Drammen fra klokken 14:00-18:00 samme dag.

Kontakt Helle-Viv på hma@uloba.no eller Tone på tsk@uloba.no.
Vi er her for deg. Logg deg på, eller møt opp!
Vi gleder oss til å se deg.

25. jan

Informasjonsmøte om BPA på Øvre Romerike

Øvre Romerike!
Friheten står på spill!
Med et pennestrøk har kommunen bestemt at du må søke for å reise ut av kommunen din med assistanse. Det betyr at bor du i Nannestad, så får du ikke tatt med deg assistenten din til Jessheim.
Medlemmer, arbeidsledere, rådene, NHF, FFO og SAFO inviteres til informasjonsmøte om temaet onsdag 25.januar klokken 19:00. Møtet foregår på Teams. Delta her (lenke)

24. jan-25. jan

Arbeidslederkurs trinn 1 – 24.-25.januar

Dette er et kurs for deg som nylig har fått ansatt assistenter og er ny i rollen som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba. Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 1 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling. Blant annet vil det bli fokusert […]
17. jan

Hvordan bidra til en god BPA-ordning?

BPA er viktig for vår frihet til stå opp når vi vil, til å bestemme hva vi skal ha til middag, til å dra ut med venner, til å studere det vi ønsker og til å delta i arbeidslivet. Det er nøkkel til et fritt, selvstendig og likestilt liv. Selv om det er politisk enighet om at BPA er et likestilingsverktøy, forvalter ikke kommunen ordningen som et verktøy for likestilling. Noen ganger kutter kommune timeprisen til BPA, som gjør at Uloba ikke kan tilrettelegge BPA i en kommune fordi det hadde blitt en dårligere ordning for både deg og dine assistenter. Så hvordan kan du påvirke kommunen din til å ha en god BPA-ordning som fremmer likestilling? Det skal Senior kommunikasjonsrådgiver Kåre Hunstad og kundeansvarlig Maria Elisabeth Hagen fortelle deg.

Her logger du deg på.

Du kan lese mer om konseptet Funkistimen her.

En kveld i måneden inviterer vi deg til samtale om aktuelle tema, både funkispolitikk og annet som er viktig for livet vårt og vår likestillingskamp, Om du ikke har mulighet til å delta denne gangen, vil du få flere sjanser.
Vi gleder oss til å se deg!

11. jan

Åpent møte om BPA-utlysningen i Trondheim

Ulobas medlemmer og arbeidsledere i Trondheim arrangerer onsdag 11. januar klokken 19:00 – 20:00 et åpent møte om BPA- utlysningen i Trondheim. Utlysningen er utfordrende på flere områder, derfor er politikere og media innkalt til å delta i dette møtet. Møt opp på Scandic Lerkendal eller følg møtet via Teams.

FN-flagget vaier i vinden
3. des

FN-dagen for funksjonshemmedes rettigheter

Denne viktige dagen markerer vi selvfølgelig sammen med funksjonshemmede og med-allierte i hele landet, tradisjonelt med webinarer, fysiske arrangementer, fest og protest om funksjonshemmedes rettighetskamp, med debattpanel og gratulasjoner. 

2. des-5. des

Camp Freedom 2022

Fristen for å søke er søndag 30. oktober, men vi vurderer søknader fortlaupande. Tilbod for deg som vil vere med i likestillingskampen Den 3. desember er FNs internasjonale dag for oss funksjonshemma, og vi i Uloba feirar i år dagen med å arrangere Camp Freedom. Vi held fram suksessen frå i fjor med å arrangere…

15. nov

Trondheim kutter i BPA

Administrasjonen foreslår innstramminger i tildelingen av BPA i Trondheim.Flere skal i stedet få hjelp gjennom hjemmehjelp og hjemmesykepleie. Dette gir mindre frihet, samfunnsdeltakelse og likestilling. Norges Handikapforbund, Norsk Forbund for Utviklingshemmede,Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Norges Blindeforbund inviterer derfor politikere fra alle partier i Bystyret til et åpent møte på Scandic Lerkendal, tirsdag 15. november kl. 18.00 […]
15. nov-16. nov

Arbeidslederkurs trinn 2 Gardermoen 15.-16. november

Dette er et kurs for deg som har ledet ordningen en stund og ønsker å videreutvikle kunnskapen din som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba. Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 2 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling.  Blant annet vil det bli…

14. nov-22. nov

Førstehjelpskurs 14. november på Gardermoen

Sted: Park Inn Gardermoen, Henrik Ibsens veg, 2060 Gardermoen Kurset holdes fra kl. 17.00 til kl. 21.00 med enkel servering kl. 19.00. Det er begrenset antall plasser pr. kurs, og vi tar derfor forbehold om plass ved påmelding.Alle har utbytte av et førstehjelpskurs.Man behøver ikke å kunne utføre førstehjelp selv, men kan instruere andre i hva de…