MiniStolt 2023

MiniStolt er en del av Independent Living-festivalen og er helt nytt av året! MiniStolt er barnas egen del av festivalen.

Kom til Universitetsplassen klokken 11:00. Der møter du selebre gjester som Fantorangen, Sally fra NRK Super og klovnene i Plutselig Sirkus. Korps United kommer også! 

I MiniStolt-boden kan barna få egen t-skjorte, button og armbånd. 
På SALT Art & Music vil det være et eget MiniStolt-bord med ulike aktiviteter for de minste. Plutselig Sirkus vil også holde et lite sirkuskurs. 
Grunnen til at det ikke er oppgitt et spesifikt sted for MiniStolt er at MiniStolt følger festivalen denne dagen; først på Universitetsplassen, i Stolthetsparaden ned Karl Johan og på Salt.

Program for MiniStolt 10. juni (omtrentlige tider): 
11:00 – 12:00 – Universitetsplassen – Sirkusmingling, NRK Super, Sally og Mathias, t-skjorter, armbånd og tatoveringer til de minste.
11:30 – 12:00 – Universitetsplassen – BliMe-dans.
12:00 – 12:30 – Gå med Fantorangen i Stolthetsparaden fra Universitetsplassen til Jernbanetorget.
14:00 – 14:30 – SALT – Minisirkus og klovnekurs.
14:00 – 17:00 – SALT – barnekunstbord.
14:00 – 17:00 – Båtturer med båten Arnøy, båten kjører kontinuerlig fra Langkaia. 

Lydløse brøl
Har du barn som ikke liker støy? Se etter plakaten «Lydløse brøl» på Universitetsplassen og i paraden. Der prøver vi å holde støynivået nede. 


Independent Living-festivalen 2023

Deltakere i Stolthetsparaden samlet på Universitetsplassen

I juni hvert år arrangerer vi Independent Living-festivalen – to dager med fest og protest!

I år foregår Independent Living-festivalen både i Drammen og Oslo. Det er også mulig å delta digitalt. I 2023 arrangerer vi festivalen 9. og 10. juni.

Da feirer vi mangfoldet og retten til et selvstendig liv, samtidig som vi protesterer mot diskrimineringen som samfunnet utsetter oss funksjonshemmede for. Under festivalen kan alle som vil, delta på seminar, parade og fest.

Seminaret Likestillingsbrølet

Likestillingsbrølet er et seminar om funksjonshemmedes likestilling, der vi inviterer til informasjon, samtaler og debatt.

I år har seminaret temaet «Mitt liv – mitt valg» og foregår på Ulobas hovedkvarter i Drammen; Independent Living-huset.  

Se arrangement-siden og meld deg på Likestillingsbrølet på Uloba.no.

Se Facebook-arrangementet for Likestillingsbrølet 2023 her.

Stolthetsparaden

Siden 2008 har Uloba arrangert Stolthetsparaden, landets største mønstring av funksjonshemmede. Under slagordet «Stolt, sterk, synlig» går vi nedover Karl Johans gate med paroler om likestilling og retten til full samfunnsdeltakelse.

Vi møtes på Universitetsplassen klokken 11 for å gjøre oss klare til Stolthetsparaden. Vi lader opp med appeller, finner våre paroler og har avgang klokken 12. Vi går nedover Karl Johan til Jernbanetorget

Se arrangement-siden på uloba.no for Stolthetsparaden her.

Se Facebook-arrangement for Stolthetsparaden her.

Stolt natt

Stolt natt er festen som avslutter festivalen. På Stolt natt deler vi ut Stolthetsprisen til en person eller gruppe som har gjort en ekstraordinær innsats for funksjonshemmedes likestilling.

I år avholdes Stolt natt på Salt i Oslo.

Se arrangement-siden på uloba.no for Stolt natt her.

Se Facebook-arrangement for Stolt natt her.