Arbeidslederkurs trinn 1 8-9 November som webinar

Dette er et kurs for deg som nylig har fått ansatt assistenter og er ny i rollen som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba.  Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 1 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling. Blant annet vil det bli fokusert […]

Kurset arrangeres som webinar tirsdag 8. nov og 9.nov, begge dagene klokka 10-16.

Dette er et kurs for deg som nylig har fått ansatt assistenter og er ny i rollen som arbeidsleder. For å delta på kurset må du lede en BPA-ordning i Uloba. 

Ulobas kurs i Arbeidsledelse Trinn 1 tar for seg ulike sider ved ledelse og i stor grad erfaringsutveksling. Blant annet vil det bli fokusert på assistentopplæring, kommunikasjon, lover og regler, arbeidsplaner og økonomi. Målet er at du skal få de riktige verktøyene for å være en ansvarsfull og kompetent arbeidsleder med Ulobas BPA, samtidig som du eller den du leder på vegne av oppnår frihet, selvstendighet og makt over eget liv.

Ønsker du å melde din interesse for dette kurset eller har andre spørsmål, ta gjerne kontakt med oss i Kurs og kompetanse.

Send e-post til kompetanse@uloba.no

Åpning av medlemmenes hus

Det er en stor glede å ønske dere velkommen til åpningen av medlemmenes hus, vårt nye signalbygg, mandag 17. oktober. Vi bygger, videreutvikler og skaper Norges fremste kompetansesenter på BPA som likestillingsverktøy. 

 Brede folkebevegelser har signalbygg som gir tilhørighet og identitet. Det er det vi nå skaper for funksjonshemmedes likestillingskamp. Vi skaper et kontor- og administrasjonsbygg med mulighet for fysisk og digital deltagelse, men også en møteplass for alle Ulobas medlemmer og allierte som deltar i vår likestillingskamp. Vi gleder oss til å feire at bygget endelig er klart, en stor milepæl i vårt arbeid og vår kamp. 

Det blir offisiell åpning av bygget. Og vi lanserer Ulobas jubileumsbok denne dagen. Kvelden avsluttes selvsagt med en fest. Tidligere på dagen arrangeres Skansgård-forelesningen, med presentasjon av viktige funn fra Tilstandskartleggingen. 

Du er hjertelig velkommen til å ta del i deler av dagen eller bli med på hele programmet, vi gleder oss til å feire dagen sammen!  

Har du ikke anledning til å delta fysisk, kan du følge arrangementene digitalt.

Følg arrangementet digitalt her (lenke)

Arbeidslederkurs trinn 2

Dette gjennomføres som et webinar. Dette kurset er fullbooket.

Dette kurset er fullbooket.

For å delta på dette kurset, må du lede en BPA-ordning i Uloba.

Som del av den obligatoriske opplæringen i Uloba skal alle arbeidsledere delta på Arbeidslederkurs Trinn 2, cirka ett år etter gjennomført Arbeidslederkurs Trinn 1. Du er velkommen til å ta det som webinar.

Trinn 2-kursene bygger på den erfaringen arbeidslederne har tilegnet seg og har som mål å ta kunnskapen og forståelsen et skritt videre. Her fokuserer vi også på konfliktforebygging og konflikthåndtering. 
Om du ikke allerede har valgt hvilket trinn 2-kurs du ønsker å bli kalt inn til, mottar vi gjerne en epost fra deg. Du vil få innkalling til kurs cirka seks uker før det kurset du har valgt. Det er viktig at du da bekrefter at du kan delta med å svare på opplysninger etterspurt i innkallingen. Har det kommet noe i veien for kursdeltakelse gir du oss beskjed slik at plassen kan frigjøres til andre.
Ta gjerne kontakt med Team Kurs og Kompetanse hvis du har spørsmål om kurs. Send epost til kompetanse@uloba.no.

Den europeiske Independent Living-dagen

5. mai hvert år markerer vi den europeiske Independent Living-dagen.

Freedom Drive-deltakere foran bygning med EU-flagg

Uloba er en del av en internasjonal likestillingsbevegelse, og Europa har sitt eget nettverk av Independent Living-organisasjoner: The European Network on Independent Living, eller ENIL. Tradisjonelt er 5. mai en dag for synliggjøring og protest, en dag vi skal vise frem at vi er stolte, sterke og synlige. Dagen markeres med aktiviteter og arrangementer både fra det europeiske nettverket ENIL sentralt, og fra Independent Living-sentrene rundt i Europa. Uloba markerer dagen hvert år, de siste årene med et seminar, fysisk eller digitalt, med spennende diskusjoner og gjester. 

Program for 5. mai 2023 kommer senere.