Lytt til Ulobas nye podkast

[ingress]Uloba lanserer podkasten Selvsagt, podkasten for funksjonshemmedes rettighetskamp. Vi starter med en serie om FN-konvensjonen som skal sikre rettighetene våre.[/ingress]

Selvsagt skal vise at en verden der funksjonshemmede har frihet til livsutfoldelse og kan delta på alle samfunnets arenaer er mulig. Gjennom podkasten vil du få høre hvordan samfunnet hindrer funksjonshemmede i å leve slik, og hvordan vi kan skape det samfunnet hvor alle kan delta.

Lær om FN-konvensjonen

I første episode starter vi «CRPD-skolen», oppkalt etter den FN-konvensjonen som sikrer oss funksjonshemmede grunnleggende rettigheter som retten til å bestemme over oss selv, til å gå på skole og til å velge hvor og eventuelt med hvem vi vil bo. Denne serien lager vi i samarbeid med Stopp Diskrimineringen.

Til høsten er det viktig at Stortinget får et flertall av politikere som ønsker å få FN-konvensjonen inn i norsk lovverk. Derfor håper vi flest mulig blir kjent med og opptatt av FN-konvensjonen før valget. Å høre på podkasten Selvsagt vil være en god start!

Lytt her, og fortell oss hva du synes!

Selvsagt er snart tilgjengelig der du pleier å høre på podkast. Hvis du ikke hører på podkast fra før, kan du trykke på «play»-knappen nedenfor her!

Transkripsjon av Selvsagt 1. episode finner du her (lenke).

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til det du hører, vil vi gjerne at du skriver en epost til selvsagt@uloba.no.