Praktisk informasjon

Transport
Transport til Drammen fredag 9. juni

Det er lagt opp til at man tar seg til/fra Drammen selv, for eksempel med tog, men vi bidrar med transport fra togstasjonen til Independent Living-huset.

Transport fra Drammen togstasjon til Independent Living-huset i Drammen fredag 9.juni

Det er satt opp gratis shuttlebusser (Freedom Express) fra Drammen togstasjon til Independent Living-huset (Ulobas hovedkontor) hele fredag 9.juni når festivalen foregår der.

Se etter Uloba roll-up på baksiden av togstasjonen, ved rundkjøringen.
Shuttlebussene går kontinuerlig fra klokken 08:00 til 10:00, og på ettermiddagen fra 15:00 og 17:00.

Dersom du er synshemmet eller av andre grunner trenger følge fra toget til shuttlebussen, stiller vi selvfølgelig med en vert som følger deg.

Dersom du har behov for å kjøre bil til arrangementet finner du parkeringsvakter som hjelper til på parkeringsplassen foran Independent Living-huset.

Adresse:
Independent Living-huset (Uloba)
Tollbugata 114
3041 Drammen

Transport fra Independent Living-huset i Drammen til Clarion Hotel The Hub i Oslo fredag 9. juni

Følgende er bestilt av transport på ettermiddag/kveld den 9. juni:

  • Stor buss fra Independent Living-huset i Drammen til Clarion Hotel The Hub i Oslo, etter Popcorn og paroler klokken 17:00.
  • Stor buss fra Independent Living-huset i Drammen til Clarion Hotel The Hub i Oslo etter Ulobas årsmøte. Vi vet ikke helt når møtet er ferdig, men vi regner med omtrent klokken 20.
  • Shuttelbuss fra Independent Living-huset i Drammen til Quality Hotel River Station i Drammen etter Ulobas årsmøte.
Adkomst – kart

Independent Living-festivalen foregår på flere lokasjoner.

  • Likestillingsbrølet foregår på Independent Living-huset i Drammen.
  • Ulobas årsmøte (for meldemmer) foregår på Independent Living-huset i Drammen.
  • Stolthetsparaden går fra Universitetsplassen i Oslo, ned Karl Johan og ender på Jernbanetorget.
  • Stolt Natt foregår på SALT Art & Music i Oslo.

Under finner du kart for hver lokasjon:

Independent Living-huset i Drammen, Tollbugata 114, 3041 Drammen:

Universitetsplassen, Oslo:

Jernbanetorget, Oslo:

SALT Art & Music, Oslo:

Parkering

Det er godt med HC-parkeringer utenfor Independent Living-huset i Drammen.
Vi oppfordrer allikevel til å bruke gratis shuttlebuss (se «Transport») fra Drammen stasjon til Independent Living-huset.

I Oslo benytter man seg av offentlige parkeringsplasser dersom man trenger å kjøre bil til arrangementet. Her finner du oversikt over alle HC-parkeringer i Oslo.

Hotell

Dersom du kommer langveis fra må du selv sørge for et sted å bo under festivalen. Hvis du trenger hjelp til å booke hotell kan du kontakte Ulobas datterselskap Freedom Express på post@freedomexpress.no eller 80020233. Det er viktig at du booker hotell ganske snart, for det er mye som skjer i Oslo den helgen. 

Mat og drikke

På fredagen blir det lett gratis bevertning på Independent Living-huset. På lørdagen sørger du selv for mat og drikke. Det er mange spennende foodtrucks, matboder og barer på SALT.

Priser

Alle arrangementer er gratis, men du må selv sørge for transport (med unntak av buss mellom Drammen stasjon og Independent Living-huset) og hotell dersom du trenger det. Hvis du trenger hjelp til å booke hotell kan du kontakte Ulobas datterselskap Freedom Express på post@freedomexpress.no eller 80020233. Det er viktig at du booker hotell ganske snart, for det er mye som skjer i Oslo den helgen. 

Digital deltakelse

Dersom du ikke har muligheten til å delta fysisk på hele eller deler av festivalen, vil alle arrangementer livestreames slik at du kan følge med fra hvor som helst. Livestreamen finner du her.

Aldersgrense

Det er ingen aldersgrense for festivalen i sin helhet, med unntak av Stolt natt. Festivalområdet på SALT er åpent for alle aldersgrupper frem til festen begynner klokken 18. Fra klokken 18:00 – 23:00 er aldersgrensen på Stolt natt 16 år. Fra 23:00 og utover er aldersgrensen 18 år.

Assistenter

Du kan ha med deg så mange assistenter du vil på alle festivalens arrangementer. På Stolthetsparaden og Stolt natt kan du dessuten ta med deg så mange du vil; assistenter, venner, familie og kolleger. Dette er en fest der vi skal feire hverandre.  Alle er velkomne!

Barn

Ta gjerne med deg barn på lørdagen. Barnas eget opplegg har fått navnet MiniStolt. På Universitetsplassen kommer blant annet NRK Super og Fantorangen, Sirkus Plutselig, og barna får en egen bod bed utdeling av t-skjorter og buttons. Det blir også et MiniStolt-bord på Salt. Mer informasjon om MiniStolt finner du under «Om festivalen».

Tilgjengelighet

Her kommer informasjon om tilgjengelighet.

Q&A – ofte stilte spørsmål
Hvor foregår festivalen?

Fredag 9. juni er vi i Drammen, på det nye Independent Living-huset. Adressen er Tollbugata 114, Drammen. Lørdag er det Stolthetsparade og Stolt natt i Oslo og SALT.

Hvorfor er festivalen på to forskjellige steder?

Vi vil gjerne ta i bruk det nye Independent Living-huset i Drammen! Det skal være Medlemmenes hus, og hva kan da være bedre enn å ha arrangementer for medlemmer nettopp der?

Paraden har alltid gått, og skal gå, i Oslo. Vi får mye oppmerksomhet når vi marsjerer ned Karl Johan. Vi skal være stolte, sterke og synlige på Norges paradegate!

Når på fredag begynner Likestillingsbrølet, Popcorn og paroler og årsmøtet?

Tidspunkter for alle festivalens arrangementer finner du i programmet for festivalen.

Er det mulig å delta digitalt?

Ja! Hele festivalen vil foregå både fysisk og digitalt. Livestream finner du her når festivalen starter.

Skjer det noe på fredag kveld, etter årsmøtet?

Nei.

Hvordan kommer jeg meg til og fra Drammen?

Det er lagt opp til at man tar seg til/fra Drammen selv, for eksempel med tog. Freedom Express, Ulobas busselskap, kjører tilrettelagt shuttlebuss mellom Drammen togstasjon og Independent Living-huset (Uloba).

Det blir også mulighet for transport av bagasje fra Drammen til Oslo (Clarion Hotel The Hub) dersom man skal overnatte i Oslo fra fredag til lørdag og/eller lørdag til søndag. Det samme gjelder dersom man overnatter i Drammen og skal reise til Oslo lørdag morgen, bussen kjører bagasje på samme strekning den morgenen. Se mer informasjon under «Transport» lenger opp på siden.

Er det aldersgrense på Stolt natt?

Ja! Festivalområdet på SALT er åpent for alle aldersgrupper frem til festen starter klokken 18:00. Det er 16 års aldersgrense på festen. Fra klokken 23 øker aldersgrensen til 18 år.

Kjøper man mat selv eller får man mat på lørdagen?

Du kjøper mat og drikke selv hvor du vil. Det er mange foodtrucks, matboder og barer på SALT.

Koster det noe å være med på festivalen?

Alle arrangementer er gratis, men du må selv sørge for transport (med unntak av buss mellom Drammen stasjon og Independent Living-huset) og hotell dersom du trenger det. Hvis du trenger hjelp til å booke hotell kan du kontakte Ulobas datterselskap Freedom Express på post@freedomexpress.no eller 80020233. Det er viktig at du booker hotell ganske snart, for det er mye som skjer i Oslo den helgen.

Jeg har med meg små barn på Stolthetsparaden på lørdagen. Har dere noe tilbud for dem?

Ja, arrangementet skal være for hele familien. Barnas eget opplegg får navnet MiniStolt. Det blir blant annet sirkus på Universitetplassen, eget MiniStolt-bord på SALT og mye annet moro.

Må jeg melde meg på festivalen?

Medlemmer som skal være med på Ulobas årsmøte fredag kveld må melde seg på dette. Det kommer informasjon til de det gjelder i egen utsendelse.

Det er også påmelding til seminaret Likestillingsbrølet. Meld deg på her. Resten av festivalen trenger man ikke å melde seg på, det er bare å møte opp.

Kan jeg ha med mer enn én assistent på festivalen?

Ja, du kan ha med deg så mange assistenter du vil på alle festivalens arrangementer. På Stolthetsparaden og Stolt natt kan du dessuten ta med deg så mange du vil; assistenter, venner, familie og kolleger. Dette er en fest der vi skal feire hverandre.  Alle er velkomne!

Kommer båten som har vært med tidligere år?

Ja, båten «Arnøy» kommer i år også. Det blir muligheter for turer på fjorden fra klokken 14:00 til 17:00.

Var det noe du lurte på som du ikke fant svar på her? Kontakt festivalsjef Anneth Nielsen på anni@uloba.no eller 918 10 586.

En smilende gjeng med og uten rullestoler på båten Arnøy i strålende solskinn. Flere har på seg t-skjorter der det står "Stolt, sterk, synlig!".
Tur med båten Arnøy under Independent Living-festivalen.
Mone Celin Skrede og en annen programleder under den digitale Stolthetsparden 2021. De står på en scene med talekort og roperter og smiler til kameraet.
Programlederne under den digitale Stolthetsparaden i 2021.