Independent Living-festivalen 2022 er i gang!

I dag og i morgen markerer vi funksjonshemmede hvordan rettighetene våre må styrkes og hvordan vi skal kunne oppnå selvstendighet og frihet i vårt eget liv. Det er det Independent Living-festivalen handler om.

Alle kan delta digitalt på festivalen på uloba.live (lenke) – helt gratis!

De tre arrangementene som du fremdeles kan delta på, er seminaret Likestillingsbrølet fredag klokka 10.00, Stolthetsparaden lørdag klokka 11.00 og festen Stolt natt lørdag klokka 18.00.

Til Likestillingsbrølet kommer blant andre de funksjonshemmede medlemmene i BPA-utvalget. De leverte et dissensforslag som inneholdt forslag til ny lov om BPA.

Lovforslaget viser hvordan funksjonshemmede som trenger assistanse, skal kunne leve et vanlig, fritt og selvstendig liv, som alle andre.

Funksjonshemmede er lei av å måtte argumentere for sin egen selvstendighet og frihet. Det handler Stolthetsparaden 18. juni om.

Flere hundre funksjonshemmede aktivister er ventet til Universitetsplassen i Oslo 18. juni klokka 11, for å gå i Stolthetsparaden, og du er velkommen til å bli med – funksjonshemmet eller ikke. Eller du kan se paraden og gå under digitale paroler på uloba.live.

Hovedbudskapet på festivalen i år er at funksjonshemmede som trenger det, må få en assistanse som gjør det mulig å leve et helt vanlig liv, på lik linje med alle andre. Det innebærer å kunne bo sammen med den man vil, legge seg når man vil, utdanne seg, jobbe, ha de frihetsaktivitetene man er interessert i.

Budskapet er særlig rettet mot politikerne som nylig har fått en utredning om personlig assistanse (BPA) og hvordan assistansen bør være i fremtiden. Politikerne har nå bedt om synspunkter på denne utredningen gjennom en høring.

Fra seminaråpning til morgendagens fest skal vi være stolte, sterke og synlige i Oslo og på nettet.