Podkasten Hemma får Stolthetsprisen

Uloba tildeler Stolthetsprisen 2022 til Marianne Knudsen og Ida Hauge Dignes, som lager podkasten Hemma.

Stolthetsprisen ble delt ut under avslutningen av Independent Living-festivalen lørdag kveld. Prisen går hvert år til en eller flere personer som har gjort en særskilt innsats for funksjonshemmedes likestilling.

Marianne Knudsen og Ida Hauge Dignes er selv funksjonshemmede aktivister.

Ida Hauge Dignes fra Skedsmokorset tar master i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Marianne Knudsen fra Trondheim er leder i Norges Handikapforbunds Ungdom, NHFU. Begge er tydelige stemmer i debatten om funksjonshemmedes likestilling.

Podkasten Hemma har siden starten i 2019 tatt opp temaer som kropp og sex, foreldreskap, tilgjengelighet, sorg og depresjon – alt fra funksjonshemmedes perspektiv.

«Podkasten Hemma er banebrytende når det kommer til å utvide forståelsen av vår likestillingskamp, og sette den i sammenheng med andre diskriminerte grupper», skriver juryen i sin begrunnelse.

«Ved å ha gjester som representerer andre minoriteter (etnisitet, kjønnsidentitet, seksuell orientering, psykisk helse osv) løfter de perspektiver og bidrar til at folk ser at vår kamp er lik andres kamp; at det er en felles kamp!

Hemma fortjener prisen for sin åpenhet, ærlighet og for å inspirere og motivere unge funksjonshemmede til videre likestillingskamp.»