Vi overleverer 10 000 underskrifter til regjeringen for bedre BPA nå!

Dato
2. mai 14:00 - 15:00

Bli med å minne regjeringen på vår viktigste kamp: Bedre BPA nå! 

Stå sammen med oss, hjelp oss å vise at BPA er verktøyet som kan likestille oss funksjonshemmede, og at regjeringen nå må sørge for bedre BPA. 

Møt opp utenfor Helse- og omsorgsdepartementet, Teatergata 9 i Oslo, 2. mai klokken 14:00.

Mandag 2. mai er det 500 dager siden BPA-utvalget overleverte sin NOU 2021:12 Selvstyrt er velstyrt til Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. 500 dager er gått, og ingenting er skjedd med vår livsviktige BPA-ordning.

I 2022 samlet vi inn 10.000 underskrifter i protest mot at BPA fortsatt ligger i kommunal forvaltning og hjemlet i Helse- og omsorgslovgivningen. Vi har lenge forsøkt å få overlevere underskriftene. Helseministeren er utfordret til å ta imot underskriftene flere ganger. Nå har hun sendt sin statssekretær Ellen Rønning- Arnesen, som endelig skal møte oss alle og motta underskriftene.

Vi trenger å være så mange som mulig. Derfor ber vi alle organisasjoner som har stått sammen med oss i oppropet, alle som har skrevet under og som støtter oss, og alle som ønsker en bedre, likestilt hverdag for funksjonshemmede med assistansebehov, om å delta. 

Markeringen vil ta maks 10-15 minutter.

Departementet vil gjerne vite hvem som deltar, og vi må derfor lage en navneliste etter hvert. 

Vil du delta og stå sammen med oss? Send en kort e-post til Kåre Hunstad i Uloba: khu@uloba.no

Vi håper vi ser deg der!