Independent Living-festivalen 2024

Dato
7. jun-8. jun 11:00 - 22:00

I juni hvert år arrangerer vi Independent Living-festivalen – to dager med fest og protest! Påmelding og mer informasjon kommer når festivalen nærmer seg.

I 2024 foregår Independent Living-festivalen både i Drammen og Oslo. Det er også mulig å delta digitalt. I 2024 arrangerer vi festivalen 7. og 8. juni!

Da feirer vi mangfoldet og retten til et selvstendig liv, samtidig som vi protesterer mot diskrimineringen som samfunnet utsetter oss funksjonshemmede for. Under festivalen kan alle som vil, delta på seminar, parade og fest.

Seminaret Likestillingsbrølet

Likestillingsbrølet er et seminar om funksjonshemmedes likestilling, der vi inviterer til informasjon, samtaler og debatt.

I 2023 hadde seminaret temaet «Mitt liv – mitt valg» og foregikk på Ulobas hovedkvarter i Drammen; Independent Living-huset.  

Stolthetsparaden

Siden 2008 har Uloba arrangert Stolthetsparaden, landets største mønstring av funksjonshemmede. Under slagordet «Stolt, sterk, synlig» går vi nedover Karl Johans gate med paroler om likestilling og retten til full samfunnsdeltakelse.

Vi møtes på Universitetsplassen 8. juni klokken 11 for å gjøre oss klare til Stolthetsparaden. Vi lader opp med appeller, finner våre paroler og har avgang klokken 12. Vi går nedover Karl Johan til Jernbanetorget

Stolt natt

Stolt natt er festen som avslutter festivalen. På Stolt natt deler vi ut Stolthetsprisen til en person eller gruppe som har gjort en ekstraordinær innsats for funksjonshemmedes likestilling.

I år avholdes Stolt natt på Salt i Oslo.