Den europeiske Independent Living-dagen!

5. mai hvert år markerer vi den europeiske Independent Living-dagen.

Dato
5. mai 10:00 - 10:30
Sted
Internett
Freedom Drive-deltakere foran bygning med EU-flagg

Uloba er en del av en internasjonal likestillingsbevegelse, og Europa har sitt eget nettverk av Independent Living-organisasjoner: The European Network on Independent Living, eller ENIL. Tradisjonelt er 5. mai en dag for synliggjøring og protest, en dag vi skal vise frem at vi er stolte, sterke og synlige. Dagen markeres med aktiviteter og arrangementer både fra det europeiske nettverket ENIL sentralt, og fra Independent Living-sentrene rundt i Europa. Uloba markerer dagen hvert år, de siste årene med et seminar, fysisk eller digitalt, med spennende diskusjoner og gjester. 

Program for 5. mai 2023:

5. mai skal vi feire den europeiske Independent Living-dagen! 

Vi skal ha et digitalt arrangement fra 10:00 - 10:30 med innhold om overleveringen av 10 000 signaturter fra BPA-oppropet. Logg deg på via denne linken.

2. mai overleverer vi 10 000 signaturer til statssekretær Rønning-Arnesen, for å kreve at BPA skal bli et reelt likestillingsverktøy. 

2. mai er det nemlig nøyaktig 500 dager siden Helseministeren fikk NOUen om BPA, og ingenting har skjedd!

Vi skal vise vår utålmodighet. Etter vårt digitale arrangement 5. mai følger vi European Network for Independent Living sitt arrangement fra 10:30 til 12:30. Her skal de lansere sin andre undersøkelse om Independent Living og vi skal høre hvordan BPA praksisers i Europa. Her finner du ENILs arrangement.