
– Dette er en milepæl i rettighetskampen, sier daglig leder Vibeke Marøy Melstrøm i Uloba SA.
Hun ser frem til å lese stortingsproposisjonen. Den viser hvordan regjeringen vil gjøre Borgerstyrt personlig assistanse til en individuell rettighet.
En lang kamp
Uloba har kjempet for rettighetsfesting av BPA siden etableringen i 1991. Siden i fjor vår har vi intensivert det politiske arbeidet, for å få politikerne til å forstå ideen bak BPA. Det er viktig at en BPA-rettighet ikke avviker fra intensjonen med BPA: at funksjonshemmede skal få frihet og mulighet til full samfunnsdeltakelse.
Likestilling for funksjonshemmede
Både helseminister Bent Høie og leder for Helse- og omsorgskomiteen Kari Kjønaas Kjos har forespeilet at Stortinget vil behandle rettighetsforslaget før sommerferien. Dermed nærmer vi oss slutten på at kommunale saksbehandlere skal vurdere hvem som skal få assistansen sin i form av BPA.
– Men det er viktigere at vi får en god rettighet enn at den blir vedtatt raskt. Nå må vi bruke tida godt, finlese forslaget og påvirke stortingspolitikerne til å fatte et godt vedtak. Nå har de muligheten til å bringe oss mye nærmere full likestilling, sier Vibeke Marøy Melstrøm.
Les lovforslaget fra regjeringen.
Regjeringens pressemelding: «Regjeringen foreslår å rettighetsfeste brukerstyrt personlig assistanse»
Uloba-artikkel: «Derfor er vi spente»
Uloba-artikkel: «Spørsmål og svar om BPA»