Bilde av mann i rullestol som leker med barna sine ute om vinteren
"BPA betyr frihet til å leve det gode liv selv om man er avhengig av assistanse."
Foto: Felberg

Sagt om BPA

«BPA i Uloba har gitt meg framtida tilbake, og jeg kan planlegge livet mitt igjen, etter å ha vært utestengt fra samfunnet i seks år.»

- Kristine Haugan,
BPA-arbeidsleder

«BPA gir meg valget mellom å bruke 3 timer på å gjøre en oppgave selv, eller å lede en assistent i en time. Dette valget gir meg en frihetsfølelse.»

- Per Yngve Larsen,
BPA-arbeidsleder

«Før jeg fikk BPA dro jeg ikke på stranda med den minste av ungene. Når man har en seksåring som er høyt og lavt trenger man to friske øyne som kan følge med. Med assistanse kan jeg nå også dra på fotballturneringer når mannen min er opptatt. Det gjelder jo å heie på de riktige scoringene!.»

- Mette Havnaas,
BPA-arbeidsleder

«Å få BPA betyr frihet. Frihet til å ha venner på besøk, til å gå på kino, ut å spise, gå på konsert… Frihet til å leve det gode liv for en som er avhengig av hjelp av andre døgnet rundt.»

- Elna Kannelønning,
fungerende arbeidsleder for datteren Helene

«Med assistansen får vi gjort innkjøp, husarbeid, plenklipping, snømåking, og den «personlige biten», det blir også tid til svømming, trening og turer i naturen. I tillegg klarer vi å få spart opp noen få timer hver uke, slik at vi kan reise på ferie. For to år siden var vi for eksempel på ferie i USA.»

- Ellen Margrethe Larsen,
BPA-arbeidsleder

Skriv ut Tips en venn