Berit Vegheim får Stolthetsprisen av Ingjerd Hansen foran publikum

Vegheim fikk Stolthetsprisen

Gjennom stiftelsen Stopp diskrimineringen har Berit Vegheim i mange år jobbet mot diskriminering av funksjonshemmede. For denne innsatsen får hun Stolthetsprisen.

​- Jeg kan love at jeg ikke blir mindre illsint nå, som jeg har fått en pris, smilte Berit Vegheim etter å ha mottatt Stolthetsprisen 2016.

Illsinte leserbrev var noe av det juryen fremhevet hos årets prisvinner.

«Årets prisvinner har i mange år vært synlig på samfunnets mange arenaer – der hvor diskriminering diskuteres og debatteres,» står det i juryens begrunnelse.

Juryen roser Berit Vegheim for å ha satt hatkriminalitet mot funksjonshemmede på dagsorden, og for å ha medvirket til den loven som for første gang sikret funksjonshemmede et diskrimineringsvern.

Berit Vegheim satt i Manneråkutvalget, som la frem utredningen «Fra bruker til borger». Utredningen var en medvirkende faktor til at diskriminerings- og tilgjengelighetsloven ble vedtatt.

Berit Vegheim er daglig leder i stiftelsen Stopp diskrimineringen. Hun er utdannet kriminolog, har vært leder i Kvinnefronten og Synshemmede akademikere og har arbeidet med flere prosjekter i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon.

Uloba – Independent Living Norge SA deler hvert år ut Stolthetsprisen til en person eller gruppe som har gjort en spesiell innsats for funksjonshemmede.

Berit Vegheim fikk overrakt prisen under Stolthetsparaden i Oslo sentrum lørdag 18. juni.

Se bilder fra Stolthetsparaden på vår facebookside.​

Skriv ut Tips en venn