Svarthvittportrett av Bente Skansgård

Første pengedryss fra fond

Kongo får sitt første nyopprettede Independent Living-senter, mens andre får hospitere internasjonalt for å lære mer om Independent Living ideologien.

​​​Det er klart etter at Bente Skansgårds Minnefond har gjort sin første tildeling fra fondet, på Uloba-gründer Bente Skansgårds fødselsdag, 9. mai. 

I alt har styret for Minnefondet delt ut støtte til 11 søkere, til en samlet verdi av drøye 372.000 kroner.

Støtte til internasjonale prosjekter​​

Fem enkeltpersoner har fått innvilget støtte til å delta på Ulobas jubileumskonferanse «Stolt, sterk og synlig 2016». I tillegg er det også delt ut støtte til en annen norsk konferanse om BPA.
Fem internasjonale prosjekter har fått støt​te fordelt på Kongo, Litauen, Belgia, Guinea og Storbritannia.
Bente Skansgårds Independent Living Fond skal støtte funksjonshemmede med stipender som gir mulighet til frihet, selvbestemmelse og deltagelse i samfunn og arbeidsliv. Minnefondet skal øke kunnskapen om Independent Living-bevegelsen ved å gi økonomisk støtte til utveksling av erfaring og kompetanse funksjonshemmede imellom.

Bente Skansgård​​​

Bente Skansgårds (1951-2013) studier av og rapport om personlig assistanse i USA og våre naboland, ga Ulobas gründere den nødvendige kunnskapen til å kunne introdusere BPA i Norge. I Uloba jobbet Skansgård som BPA-rådgiver og politisk rådgiver.

Se nettsiden til Bente Skansgårds Independent Living Fond.​


Skriv ut Tips en venn