Ulobas fem gründere på scenen under jubileumsmiddagen 2011.
Ulobas "5 store" - de som startet Uloba for over 20 år siden; Tone Norli, Vibeke Marøy Melstrøm, Leif Sylling, Knut Flaaum, Bente Skansgård.
Foto: Felberg

Om oss

Uloba jobber for at vi med assistansebehov skal få leve et fritt og selvstendig liv med borgerstyrt personlig assistanse (BPA).

Fakta om Uloba:

  • Ble startet i 1991
  • Samvirke som eies av 1000 funksjonshemmede
  • Har 6000 assistenter ansatt
  • Samarbeider med ca. 150 kommuner/ bydeler
  • 64 prosent funksjonshemmede i administrasjonen
  • Hovedkontor i Drammen

Uloba – Independent Living Norge, er en ideell organisasjon etablert som et samvirke. Vårt mål er en verden der funksjonshemmede kan delta overalt i samfunnet.

Uloba har tatt konseptet med borgerstyrt personlig assistanse (BPA) til Norge og har videreutviklet ordningen som et verktøy for å sikre funksjonshemmedes frihet og rett til samfunnsdeltakelse. Vi jobber for likestilling av funksjonshemmede, og målet er at vårt politiske arbeid skal endre samfunnets oppfatning av funksjonshemmede, og samtidig endre funksjonshemmedes oppfatning av seg selv.

Uloba er arbeidsgiver for nærmere 6000 assistenter som er ansatt hos våre 1000 medlemmer med assistansebehov. Vi er landsdekkende og har hovedkontor i Drammen. I administrasjonen jobber rundt 100 mennesker, 64 % har nedsatt funksjonsevne.

Vi har landets kommuner som kunder, og omsatte BPA for cirka 700 millioner kroner i 2012. Uloba er en ikke-kommersiell virksomhet og alt overskudd går tilbake til arbeidet for våre medlemmer.​

​​
Skriv ut Tips en venn